google0e0283474b215d03.html Rummy
Spelkategorier
Tillverkare
Storsäljare
01.Rummy komplett set i trä THE BOOK
02.Rummy komplett set i trä CASSETTE
Specialerbjudanden
 Chess Complete set ROLL UP IN THE PARK
Chess Complete set ROLL UP IN THE PARK
SEK:200:-
SEK:150:-
Valutor

Rummy

Rummy är ett spel för 2 till 4 spelare. Den består av två jokrar och 106 brickor, (4 uppsättningar av numrerade brickor från 1-13, i fyra färger). Spelet slutar när en spelare har kasserat alla sina brickor. Varje spelare får från början 14 brickor..

Spelets mål är att bilda grupper och sekvenser på den egna spelbrädan. En grupp består av minst 3 brickor med samma tal, t.ex. tre 8:or eller fyra 10:or. Brickorna får inte ha samma färg. En sekvens är en rad av flera stenar med stigande tal av samma färg, t.ex.. röd 7, röd 8, röd 9. 1:an kan användas både i början och i slutet av raden, alltså antingen som 1-2- 3 eller som 12-13-1.

Ett drag består av att ta upp en bricka. Man kan välja om man vill ta en bricka antingen från en av de 2-4 högarna (beroende på antal spelare), eller från den dolda högen i mitten. Om man inte kan visa upp grupp eller sekvens på sin spelbräda efter man har tagit en bricka, måste man lägga bort en bricka och nästa spelare är på tur.

Om man klarat av att bilda grupper och sekvenser med alla brickorna utom en direkt på spelbrädan, kan man visa sin spelbräda och har därmed vunnit omgången. Spelet slutar oavgjort, om alla spelbrickorna har tagits från den dolda högen i mitten.

Det finns även två möjligheter att få dubbla poäng vid spelets slut.

- den oanvända brickan när man visar upp spelbrädan är en joker

- istället för att bilda grupper och sekvenser, samlar man på par och avslutar spelet med 7 par. Ett par består alltså av 2 likadana spelbrickor (t.ex. två röda 3:or).

 Philos 3609 
  Rummy komplett set  i trä CASSETTE  


SEK:460:-  Köp nu 
 Philos 3612 
  Rummy komplett set i trä  THE BOOK  


SEK:380:-  Köp nu 
 Philos 3608 
  Rummy komplett set i trä  BUDGET  


SEK:295:-  Köp nu 
Visar 1 till 3 (av 3 produkter) Resultatsidor:  1